Природний метод вирощування шіїтаке в домашніх умовах

Природний метод вирощування шіїтаке в домашніх умовах

 

 

Отруїтися лісовими грибами дуже легко. 

Продовжити розмову про вирощування грибів нас заставили масові повідомлення про отруєння людей лісовими грибами. Є випадки отруєння навіть білими грибами, які з незрозумілих причин мутували. Є підозра, що цьому сприяє різка зміна клімату в Україні, але можливі і інші причини. Прикро, але факт, що серед постраждавши є люди, які все своє життя переймаються збором грибів. Тож як бачите, від отруєння лісовими грибами не застрахований ніхто.

Які симптоми отруєння грибами?

Різні види отруйних грибів викликають різного ступеня важкості отруєння. Але незалежно від того, який саме гриб спровокував інтоксикацію, допомога, яка зроблена в перші хвилини чи години після вживання грибів у їжу, здатна знизити ризик летального результату. Статистика стверджує, що при отруєнні грибами в 90% усіх випадків потерпілий умирає.

Раніше вважалося, що найбільшу токсичність мають такі гриби як мухомор і бліда поганка. Але це теж спірне питання. Найбільше отруєнь грибники отримують від тих грибів, від яких взагалі не очікують ніяких неприємностей.

Основні симптоми отруєння грибами: відчуття ознобу, болі в шлунку, бронхоспазми, діарея, нудота, блювота, зміна серцевого ритму, жовтяниця, сплутаність свідомості, делірій (маревні стани) і інші. Вони здатні виявиться вже через 15 хвилин. Така швидкість пояснюється здатністю швидко зв'язуватися із тканинами в організмі, викликаючи найтяжчі й часом незворотні ушкодження.

Однак якщо симптоми не з'явилися протягом декількох хвилин після вживання отрутного гриба в їжу, це не означає, що небезпека минула. Більшість отруйних речовин діють, начебто нишком. Токсин повільно атакує життєво важливі органи й лише коли в організмі відбулися незворотні дії, що не піддаються медикаментозному коректуванню, хворий починає відчувати сильні болі. Зазвичай хворий умирає від гострого некрозу тканин печінки протягом 4-х днів. Та далеко не у всіх випадках людина помирає протягом указаного терміну. Деякі гриби можуть діяти так, що людина помре через 58 днів, а то й через рік.

Лікування отруєнь грибами прямо залежить від виду токсину, що потрапив у кров, а також наявності певних симптомів. При наростаючих парасимпатичних симптомах хворому вводять атропін щопівгодини. При цьому необхідно приділити особливу увагу водному балансу, щоб хворий не вмер від зневоднювання. Також підтримується на потрібному рівні й вуглеводний баланс. При наявності психічних реакцій проводять симптоматичну терапію.

Перша допомога зводиться до проведення примітивних заходів, спрямованих на видалення токсину з організму. Постарайтеся якомога швидше провести промивання шлунка. Дайте активоване вугілля з розрахунку 1 таблетка на 10 кілограм ваги хворого. Далі проведіть промивання кишечнику очисними клізмами. Потім дайте хворому теплий, міцний і солодкий чай, укутавши його одіялом чи підручним одягом. Негайно зверніться за лікарською допомогою, не втрачаючи час на здогади й самолікування. Пам’ятайте, що при отруєнні грибами в більшості випадків медицина безсила. Статистика, що наведена вище, говорить сама за себе - виживає один з десяти.

Чи значить це, що ми маємо відмовитись від споживання грибів?

На думку редакції журналу «Агросвіт України» - це вибір кожної людини: споживати чи не споживати лісові гриби. Хтось хоче жити довше і він вирощує та споживає органічну продукцію, а комусь не вистачає екстриму і він грає в рулетку на власне життя.

Для тих же хто любить гриби і цінує власне життя ми рекомендуємо споживати шіїтаке, які придбані у виробника або вирощені в домашніх умовах.

Чому саме шіїтаке?

Бо шіїтаке визнав весь світ. У всіх цивілізованих країнах, де переймаються збільшенням тривалості життя людей перевага віддається шіїтаке, як самому корисному грибу. В журналі «Агросвіт України» № 1,2/2012 надавалась докладна інформація про лікувальні й кулінарні властивості шіїтаке, а в № 4/2013 про їх вирощування. Достатньо сказати, що ці гриби цінуються на рівні з коренем женьшеню.

Ця публікація є інформаційним доповненням до попередніх статей з акцентуванням уваги на ті запитання, що надійшли до редакції.

Вирощування гриба шіїтаке в домашніх умовах

На нашій теренах України інтерес до вирощування шіїтаке зріс протягом останніх декількох років. Однак через погану вивченість, недолік знань у технології культивування шіїтаке й штамам (їх характеристики), гриб популярний не так, як, приміром, глива. Цьому сприяють і самі виробники гливи та печериці.

Тут принцип простий: чим менше будуть знати люди про переваги шіїтаке, тим більше купуватимуть гливи і печериці. І це їм вдається. На жаль, докладна інформація про шіїтаке та їх цілющі властивості поширюється тільки через журнал «Агросвіт України».

Але хочуть виробники грибної індустрії того чи не хочуть, а шило в мішку не утаїш і в майбутньому українці, наслідуючи приклад європейців, віддадуть перевагу шіїтаке. І ця стаття розрахована саме на тих людей, які бажають прискорити цей крок та збільшити тривалість свого власного життя.

Про екстенсивний природний метод вирощування шіїтаке

в домашніх умовах читайте на диску "Грибництво", який можна замовити за тел.:

097-233-91-32, 067-656-59-39,

095-548-05-28, 095-548-06-87

Як ми вже повідомляли в попередньому номері журналу, що гриб шіїтаке заслуговує найбільшої поваги, але далеко не у всіх є можливість його вирощування. Разом з тим у кожного читача журналу «Агросвіт України» є можливість скуштувати цей цілющий гриб.

Звертайтесь до нас за тел. 067-656-59-39 і ми допоможемо Вам придбати гриби шіїтаке без посередників за оптовою ціною. А далі за нашою допомогою на цьому Ви зможете побудувати навіть свій власний бізнес.

Налагоджена доставка грибів шіїтаке по всім регіонам України .