Асортимент саджанців груші для сумісної посадки з грецьким горіхом та закладки промислових садів

 

Пропонуємо саджанці груші для сумісної посадки з грецьким горіхом та закладки промислових садів. При посадці 2-х, 3-х і 4-х річок перший врожай отримуємо в рік посадки. Якщо ви відвідаєте розсадник влітку чи восени, то можете переконатися на власні очі, що саджанці, які ви будете купувати вже плодоносять, а взимку і навесні ви можете побачити на них зав’язь плодових бруньок. При формуванні веретеноподібної крони висота дерев не перевершує 3,5 метра, що забезпечує якісну обробку біопрепаратами від хвороб і шкідників та полегшує збір врожаю.

Сорти саджанців груші: Улюблена Клаппа, Ізольда, Вікторія, Молдавська літня (рання), Абат Фетель, Конференція, Ноябрська, Генерал Леклерк, Сніжинка (RX), Кучерянка, Яблунівська, Рояль зимова, Конкорд, Краснокутська зимова, Ніколай Крюгер, Платонівська, Еріка.

 

 

Улюблена Клаппа

Літній сорт, виведений у США з насіння сорту Лісова красуня  Т. Клаппом близько 1860 р.

Плоди вище середнього розміру, на молодих деревах більші, середня маса 180-230 г., короткогрушоподібної форми, дуже розширені до вершини, з бугристою поверхнею. Шкірочка гладенька, жовтувато-зелена, при повному достиганні плодів жовта, з густим яскравим рум’янцем на сонячному боці. М’якоть з легким ароматом, біла, ніжна, тануча, соковита, солодка, з легкою благородно кислувата, відмінного смаку.

Знімальна стиглість настає на початку, споживча – в середині – другій половині серпня.

Ізольда

Пізньо-літній сорт. Зимостійкість середня. Паршою майже не вражається. Скороплідний сорт, урожайність висока і регулярна.

Знімальна стиглість наступає на початку серпня, можуть довго зберігатися в холодильнику, при цьому залишаючись твердою.

Маса плодів 160-230 гр., форма продовгувата, шкірочка тоненька, окраска зелена, при дозріванні жовта. М’якоть кремово-біла, ніжна, масляниста, ароматна. Смак кисло-солодкий, гармонічний. Вчасно зібрані плоди мають хорошу транспортабельність.

Сорти-запилювачі: Улюблена Клаппа, Конференція.

Вікторія

Пізньо-літній сорт, виведений в Інституті зрошуваного садівництва в результаті схрещування сортів Бере Боск і Толстобєжка.

Плоди великі, масою 200-250 г, іноді значно більші – 340 г, правильної грушоподібної форми, вирівняні за розміром. Шкірочка середньої товщини, гладенька, тільки іноді може бути злегка поржавлена. Мякоть біла, ніжна, без грануляцій, кислувато-солодка, ароматна, хорошого смаку.

Знімальна стиглість плодів наступає в кінці серпня, зберігаються вони протягом місяця. У холодильнику можуть зберігатися до 3-4 місяців. Переваги: висока зимо- і посухостійкість; стійкість до парші; хороші товарні і смакові якості плодів, транспортабельність і лежкість.

Молдавська літня (рання)

Літній сорт. Виведений К.К. Душутіною в Молдавському НДІ садівництва, виноградарства і виноробства в результаті схрещування сортів Улюблена Клаппа і Вільямс літній.

Плоди середньої величини, маса 150-250 г, грушевидної форми. Шкірочка гладка, зеленувато-жовта, із слабим розмитим румянцем на сонячній стороні і рідкими ржавими пятнами по всьому плоду. Мякоть жовтувато-біла, соковита, ніжна, масляниста, кисловато-солодка, з приємним ароматом, дуже хороше смаку.

Знімальна стиглість плодів наступає в кінці липня – на початку серпня, період споживання 7-10 днів. Переваги: зимостійкість, стійкість до парші, раннє дозрівання і хороша якість плодів.

Абат Фетель

Осінній сорт італійського походження.

Маса плодів 200-350 гр. Плоди продовгувато грушевидні, жовто-зелені із слабим рум’янцем. М’якоть біла, дуже солодка, з кислинкою.

Сорт досить стійкий до хвороб.

Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня. В холодильнику зберігається до січня. Стійкий проти парші. Слаборослий сорт.

Конференція

Осінній сорт англійського походження (1893 рік).

Плоди від вище середнього розміру до великих, одномірні, масою від 140 до 220 г, характерної пляшко подібної або подовжено-грушоподібної форми. Шкірочка щільна, зеленувато- або солом’яно-жовта, в густих іржавих плямах, які на сонячному боці набувають оранжевуватого відтінку. Мякоть рожевувато-кремова, в окремі роки темно-жовта, ніжна, масляниста, таюча, дуже соковита, солодка, ароматна, дуже хорошого смаку.

Знімальна стиглість плодів на початку вересня, споживча – з середини вересня до квітня. В холодильнику відмінно зберігається більше трьох місяців, не втрачаючи смакових і товарних якостей.

Ноябрська

Пізньо-осінній сорт Молдавського НДІ садівництва, виноградарства і виноробства, одержаний від схрещування сортів Тріумф Вієнни і Ніколай Крюгер. Автор К.К. Душутіна.

Плоди великі, масою 210-240 г., деякі до 500 г, яйцеподібно-грушоподібної форми, округлі у верхній частині і різко звужені до плодоніжки. Шкірочка товста, щільна, у період знімальної стиглості зерна, при достиганні – блідо-жовта, частина плодів на сонячному боці має слабкий розмитий рожевий румянець. Мякоть соковита, ніжна, напівмасляниста, кисло-солодка, дуже гарного смаку.

Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня – на початку жовтня, споживча – у листопаді – перших числах грудня. Строки зберігання можуть бути продовжені до березня – квітня.

Генерал Леклерк

Пізньо-осінній сорт. Виведений у Франції на Анжерській плодовій дослідній станції.

Плоди середньої величини 300-400 г, деякі досягають маси 600 г., грушевидні. Шкірочка плотна, товста, при дозріванні яскраво-жовта, з червоним румянцем на сонячній стороні, дякуючи чому плоди дуже красиві. Мякоть жовто-біла, соковита, ніжна, масляниста, солодка із слабкою кислинкою, чудових смакових якостей.

Знімальна стиглість плодів наступає на початку жовтня, споживча – через два тижні після збирання. В холодильнику зберігаються до лютого, в умовах без штучного охолодження – 30-45 днів.

Сніжинка (RX)

Плоди середньої величини 300-400 г, деякі до 1 кг., грушевидні. Шкірочка плотна, при дозріванні яскраво-жовта, з червоним румянцем на сонячній стороні, дякуючи чому плоди дуже красиві. М’якоть жовто-біла, соковита, ніжна, солодка із слабкою кислинкою.

Знімальна стиглість плодів наступає вкінці жовтня, споживча – через два тижні після збирання. В холодильнику зберігаються до лютого, в умовах без штучного охолодження – 30-45 днів.

Кучерянка

Зимовий сорт, одержаний в 1966 р. на Придністровській дослідній станції садівництва від схрещування сортів Олів’є де Серр і Ніколай Крюгер.

Плоди великі, масою 220-300 г, окремі до 700 г., широко грушоподібної форми, з бугристою поверхнею. Шкірочка середньої товщини, щільна, у період знімальної стиглості світло-зелена, у споживчій – жовта, з легким золотавим чи злегка рожевуватим рум’янцем на сонячному боці. М’якоть щільна, біла, масляниста, солодка, з легкою кислинкою і слабким ароматом.

Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня – на початку жовтня. Споживча стиглість настає з кінця грудня. Протягом 2,5-3 місяців можуть зберігатися в холодильнику.

Яблунівська

Зимовий сорт, одержаний на Придністровській дослідній станції садівництва в результаті схрещування сортів Абат Фетель і Деканка дю Коміс.

Плоди середнього розміру, маса 200-250 г, грушоподібної або широкогрушоподібної форми з слабко вираженою шийкою. Шкірочка тонка, але міцна, у період знімальної стиглості зеленувато-жовта, у споживчій – світло-жовта, зі слабким розмитим орнажево-червоним рум’янцем. Мякоть біла або злегка крему вата, щільна, масляниста, ніжна, середньої соковитості, кисло-солодка, досить високих смакових якостей.

Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня, споживча – наприкінці листопада – на початку грудня. В холодильнику можуть зберігатися до березня.

Рояль зимова

Зимовий сорт. Вперше про нього згадують в італійській помологічній літературі уже в 1575 році.

Вага – 400 г, деякі плоди досягають 1 кг. Плоди завязуються пучками по 3-7 шт, вони рідко вражаються плодожеркою, але є нестійкими до парші. Шкірочка тонка, то гладенька, то, в залежності від більшої чи меншої присутності оржавленості, поверхня шершава на дотик, жовта. На сонячній стороні плід нерідко буває з рум’янцем. М’якоть жовтувата, злегка плотна, зерниста, таюча, соковита, солодка, з легкою кислинкою в смаку.

Знімальна стиглість не раніше жовтня, споживча – починаючи з грудня, зберігаються до середини квітня, а деяких випадках – до середини червня.

Конкорд

Зимовий сорт, виведений в Англії в 1969 р. шляхом схрещування сортів Конференція і Деканка дю Комис.

Толерантний до парші, скороплідний сорт. Дуже соковитий і смачний, високоврожайний. Плоди прекрасно зберігають всі свої якості і зовнішній вигляд до початку березня. Плоди середнього розміру масою 200 гр., видовжені грушовидної форми, світло-зеленого кольору. М’якоть біла з помірною терпкістю, доброго смаку.

Знімальна стиглість в третій декаді вересня, споживча – з середини жовтня до березня.

Сорти-запилювачі: Конференція, Деканка дю Комис.

Краснокутська зимова

Осінньо-зимовий сорт. Плоди великі (180—222 г), короткогрушоподібні, зеленувато-жовті, добре тримаються на дереві. Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня — на початку жовтня, споживча стиглість — після місяця зберігання.

Зберігатися плоди можуть до січня. М'якуш плоду зеленувато-білий, соковитий, маслянистий, кисло-солодкий.

Переваги: слаборослість, швидкоплідність та висока врожайність дерев.

Ніколай Крюгер

 

Осінній сорт. Плоди масою 230-350 гр. Мякоть кремова або біла, ніжна, масляниста, соковита, з кислинкою і ніжним ароматом.

Дегустаційна оцінка – 4,8-4,9 бала.

2 декада вересня – знімальна стиглість, з кінця вересня – споживча. Плоди зберігаються до грудня.

Платонівська

Осіннього строку достигання. Зимостійкість сорту висока.

Плоди вище середніх розмірів масою 150-180 г, широко-грушоподібні. Шкірочка зеленувата, при достиганні золотисто-жовта. М’якоть біла, дуже соковита, тануча, солодка, відмінних смакових якостей.

Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня — на початку жовтня, споживча – в кінці жовтня – на початку листопада. Стійкий до ураження збудником парші. Плоди можуть зберігатись в холодильнику до кінця грудня, не втрачаючи своїх смакових якостей.

Еріка

Еріка – зимовий сорт груші, отриманий в Чехії в 1983 р.

Плоди великі, вагою 200-300 г., одномірні, грушевидно-видовжені. Окраска жовто-зелена, іноді з оранжевим рум’янцем на сонячній стороні. М’якоть дуже плотна, соковита, кремово-біла, винно-солодкого, десертного смаку.

Плоди збирають на початку жовтня, зберігаються в холодильнику до квітня.

Переваги сорту: хороша транспортабельність.

Найкращі запилювачі: Конференція, Діколор.

 

Отримати додаткову інформацію та придбати високоякісні саджанці плодових дерев: груші, яблуні, сливи, вишні, черешні, абрикоси, персика, нектарину від ВИРОБНИКА можна за тел.: 097-233-91-32, 067-656-59-39, 095-548-05-28, 095-548-06-87.