Вирощування полуниці в теплиці 

Інформація оновлена 21.02.2016.

Вирощування полуниці в теплиці - це не тільки надприбутковий бізнес, а і вимога сьогодення.  Хтось може не погодитись з цим, але протягом 2014 року ми викладемо в журналі «Агросвіт України» всі секрети агротехнології, які дозволять вам зробити цей бізнес надприбутковим протягом декількох десятиліть.

Ще з радянських часів теплиці завжди були прибутковим бізнесом в вирощуванні овочевих культур, зелені та квітів. Але, вирощування в теплицях полуниці вважалося недоцільним і тепличники мали в цьому рацію.

По-перше, конструкція теплиць не забезпечувала достатнє теплозбереження, а по-друге, агротехнологія вирощування полуниці не забезпечувала швидке отримання врожаю.

 

За останні два десятиліття в світовому сільському господарстві відбувся колосальний прорив, який торкнувся і України. Нові матеріали дозволяють будувати теплиці, які забезпечують чудове теплозбереження, а агротехнологія Frigo дає можливість отримувати чудовий врожай вже через два місяці. Препарати Трихофіт і Гуапсин та Закарпатський природний цеоліт забезпечують підготовку ґрунту, Актофіт - боротьбу з шкідниками, а «Ріверм» допомагає в короткий час подолати рослині стрес та покращити якість врожаю, зробивши ягоди набагато смачнішими, ніж вирощених за традиційних технологій у відкритому грунті.

Змінилися і вимоги часу. Ще недавно в зимовий період ресторани, кафе і супермаркети задовольняла поставка полуниці у мороженому вигляді, але тепер ситуація змінилася і їх господарі хочуть взимку запропонувати своїм клієнтам свіжу полуницю.

75-80% вирощеної в Україні полуниці реалізується через ярмарки, базари і стихійні ринки. Невдовзі полуничників очікують зміни в ринках збуту: стихійні ринки відімруть і більшість потенційних покупців полуниці будуть користуватися супермаркетами, які в першу чергу будуть заключати угоди з тими виробниками, що можуть забезпечити свіжою полуницею круглий рік.

Враховуючи, що в Україні вже розпочався бум на органічну продукцію, то господарі супермаркетів будуть віддавати перевагу в укладанні договорів саме виробникам, що мають сертифікат на свою продукцію, що відповідає вимогам ЄС як органічна продукція. Входження України до ЄС як асоційоване членство покращить наш ринок і для більшості мешканців України це на користь, але для виробників полуниці створить додаткову конкуренцію. Виробники мають знати, що ціни на їх продукцію в Європі нижчі, і тому варто замислитись над тим як зменшити її собівартість.

Чи можливо це?

Звичайно можливо, якщо скористатися усіма рекомендаціями, що надаються в журналі «Агросвіт України».

Дехто може не прислухатися до цієї поради та це вже його вибір: мати процвітаючий бізнес чи банкрутувати.

Що потрібно зробити, щоб мати процвітаючий полуничний бізнес?

Перш за все потрібно навчитися рахувати гроші при визначенні типу теплиці та агротехнології вирощування полуниці.

Ось про це і піде наша подальша розмова...Вибір теплиці для вирощування полуниці...Плівкові теплиці...Полікарбонатні теплиці...

Повний текст статті читайте в журналі "Агросвіт України" №6-2013, стор. 11-14 або на диску "тепличне господарство", який можна замовити за тел.:

097-233-91-32, 067-656-59-39,

095-548-05-28, 095-548-06-87.

За додатковою інформацією та замовленням теплиць, та придбанням елітної розсади полуниці, малини, ожини смородини, агрусу літнього й осіннього плодоношення  найкращих сортів звертайтесь за телефоном 

097-233-91-32, 067-656-59-39,

095-548-05-28, 095-548-06-87